Äldre debattartiklar

Ett val mellan höger och vänster

Vänsterpartiet-är-inte-till-saluDen 25 maj är det val till Europaparlamentet. EU-valet handlar om höger och vänster, om vi ska ha ökad ojämlikhet eller mer jämställdhet och rättvisa.

Den 25 maj är det val till Europaparlamentet. EU-valet handlar om höger och vänster, om vi ska ha ökad ojämlikhet eller mer jämställdhet och rättvisa.

Visste du tex. att runt 60% av det vi beslutar om i Sigtuna kommun styrs av direktiv och förordningar från EU.

Varken Sigtuna kommun, Sverige eller Europa ska styras av girighet och jakt på pengar. EU-valet handlar om vinster i välfärden, jämställdhet och trygga jobb. Vänsterpartiet arbetar för ett samhälle där vi bryr oss om varandra. Ett sådant samhälle är bättre för alla.

Välfärden är inte till salu!

Just nu håller EU på att förhandla fram ett avtal med USA, som kan ge företag rätt att stämma Sverige om våra demokratiska beslut gör deras vinst mindre.

Det skulle kunna ge det amerikanska riskkapitalbolaget som äger Carema en möjlighet att stämma Sverige om riksdagen förbjuder vinster i välfärden.

Eftersom EU-parlamentet ska besluta om avtalet är det avgörande hur väljarna röstar i EU-valet.

För Vänsterpartiet är det självklart att Sverige själva ska få avgöra frågan om vinster i välfärden. Varken EU eller riskkapitalbolagen ska kunna bestämma över det.

Visa vad vi tycker i Sigtuna kommun, när girighet ställs mot rättvisa och jämlikhet. Gå och rösta den 25 maj!

Johan Eriksson (V)
Petri Perälä (V)

 

Denna insändare är även publicerad i Sigtunabygden och på märsta.nu

Dela den här sidan:

Kopiera länk