Äldre debattartiklar

Tack till alla som röstade

Kroppsbild_Anna_För webbenVi vill passa på att tacka alla i kommunen som gick till vallokalerna i söndags eller redan hade förtidsröstat. Då EU i mångt och mycket känns väldigt avlägset så gjorde många ändå sin demokratiska röst hörd.

Vi vill passa på att tacka alla i kommunen som gick till vallokalerna i söndags eller redan hade förtidsröstat. Då EU i mångt och mycket känns väldigt avlägset så gjorde många ändå sin demokratiska röst hörd.

Vi kan tyvärr konstatera att högerextrema och nationalistiska partier gick framåt i hela Europa men glädjande nog också att Vänstern gick framåt. I Sverige gjorde höstens regeringsalternativ ett bra val. Både Socialdemokrater och Vänsterpartiet låg stabilt eller lite över förra EU valets resultat. Miljöpartiet gjorde ett starkt val.

Att Feministiskt initiativ går framåt med stormsteg är inte förvånande. Inkomstskillnader mellan män och kvinnor har ökat markant under den borgerliga regeringen, kvinnans möjligheter har begränsats och strukturen i samhället är mer och mer gynnsam för män enligt Fi. Som det feministiska parti vi är ställer vi oss bakom alla dessa frågor, som baseras på vad verklighetens kvinnor i vårt samhälle känner.

Vänsterpartiet i Sigtuna kommun är det självklara feministiska alternativet och vi kommer fortsatt arbeta hårt för jämställdheten och kvinnorna i vår kommun. Så vill du göra din röst hörd i kommunen, så engagera dig gärna i vår kamp och strävan efter ett jämställt och rättvist Sigtuna kommun.

– Anna Aronsson (V)
Feministiskt ansvarig

 

Denna insändare är även publicerad på märsta.nu

Dela den här sidan:

Kopiera länk