Kommunalt

500 kronor mer

Vänsterpartiet i Sigtuna kommun vill höja de så kallade lägstalönerna inom den kommunala verksamheten. Det viktiga arbete som görs inom den kommunala välfärden måste belönas.

Vi vill att vår kommun visar vägen och är en god arbetsgivare och förebild. De människor som arbetar och tar hand om våra barn, ser till att våra gamla sköts om och att servicen fungerar i kommunen gör ett enormt viktigt jobb. De är de som tar hand om det viktigaste vi har, det vill säga våra nära och kära.

Verksamheten har en hög arbetsbelastning och ofta får de som gör jobbet slå knut på sig själva för att hinna med det allt mer pressade arbetet. Därför är även rätt bemanning viktigt och självklart i kommunal verksamhet. Vi måste också säkra upp anställningsformerna, arbetsmiljön och att rätten till heltid blir en självklar norm inom Sigtuna kommun.

För oss är ord som jämlikhet och jämställdhet självklara. Men vi använder oss av orden i praktiken också, i stället för att bara nämna dessa som vackra inlägg i debatten.

Vi arbetar hela tiden för att minska klyftorna i samhället. Vi vill skapa en kommun där alla får goda möjligheter oavsett varifrån du kommer eller om du är man eller kvinna. Då investerar vi i vår ­gemensamma framtid.

Här vill vi vara mycket tydliga, och föreslår att vi satsar resurser i vår ­gemensamma välfärd. Detta genom att höja upp lönen för de anställda i kommunen som har de lägsta lönerna med minst 500 kronor i månaden baserat på en heltidslön.

Självklart är också att vår vård, skola och omsorg förblir i kommunal regi. Så att vi demokratiskt och tillsammans kan påverka vår verksamhet i kommunen. Vi vill inte ha riskkapitalister i vår kommun som sätter girighet före omsorg.

För Vänsterpartiet är inte Sigtuna kommun och dess anställda till salu.

Dela den här sidan:

Kopiera länk