Translate

You can use Google Translate to translate the contents of vansterpartiet.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Partiföreningen

Trevlig sommar

märsta-stationDet har vart en hektisk men rolig vår för oss i Vänsterpartiet. Vi har satsat mycket kraft på att vara ute i verkligheten och lyssna in folks tankar runt om i kommunen, men även varit aktiva i nämnder och kommunfullmäktige.

I det parlamentariska arbetet har vi drivit frågor som:

-Säkra att våra skattepengar går till verksamheten i tex barnomsorg, äldreomsorg samt skola och inte till vinster i stora riskkapitalbolag.

– Att kollektivavtal gäller vid upphandling, dvs att den som arbetar får rätt lön och arbetsvillkor samt pensionsinbetalning.

– Krafttag mot barnfattigdom och för bättre anställningsformer i kommunen.
Men det kanske viktigaste och långsiktiga arbetet har legat på att förbättra det demokratiska inflytandet i kommunen. Vi vill öka inflytandet från vanligt folk som bor i vår kommun. Vem annars skulle veta våra behov bättre?

Därför arrangerades förutom möten, kaffebjudningar, flygbladsutdelningar och bra snack runt om i kommunen en lyckad ”Vänsterdag” med föreläsare och debatt. Fler och fler har blivit politiskt aktiva och det är mycket roligt att konstatera.

Tack till alla som tog sig tid att stanna upp och prata, säga sin åsikt och dela med sig av sina erfarenheter.

Trevlig sommar önskar Vänsterpartiet i Sigtuna kommun!

Dela den här sidan:

Kopiera länk