Vänsterpartiet Sigtuna/Märsta

Vänsterpartiet Märsta-Sigtuna deltar i kampanjen #RäddaLöwet

niklas-lowet

Niklas Andersson (fjärde från vänster i bild) deltog som representant för Vänsterpartiet Märsta-Sigtuna i en aktion och pressträff på Löwenströmska närakuten tisdag 25 oktober.

 

Hälso- och sjukvårdsnämnden i Stockholms läns landsting står i begrepp att besluta om framtiden för närakuterna i länet. Sjutton närakuter föreslås bli tolv. Landstinget räknar därigenom med att frigöra 261 miljoner kronor att använda i den framtida närakutsstrukturen. I det tjänstemannaförslag som nu tas fram finns inte Löwenströmska närakuten med bland de närakuter som föreslås bli kvar. I stället är det tänkt att en ny närakut skall öppnas i Sollentuna för att försörja såväl Sollentuna som Upplands Väsby, Vallentuna och Sigtuna.

Löwenströmska har allt en närakut behöver: röntgen, laboratorium, specialistkompetens, konsultation och närheten till geriatrisk avdelning. Geografiskt ligger Löwenströmska perfekt med närheten till Märsta, Sigtuna, Väsby och den stora arbetsplatsen Arlanda.

Vi behöver en sjukvård för hela länet och allt kan inte ligga i närheten av Stockholm och Solna/Huddinge.

Vi vädjar tillsammans med våra partivänner i Upplands Väsby och Vallentuna till landstingets Hälso- och sjukvårdsnämnd att beakta Löwenströmska som ett alternativ i närakutsutredningen. Löwenströmskas närakut behövs!

 

Facebookgrupp: www.facebook.com/raddalowet/

Namninsamling: http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=10863

Artikel i Vi i Väsby: http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/det-ar-inte-ratt-mot-befolkninge[email protected]/

 

 

Röd lördag i Valsta 29 oktober!

Dags att ta bort vinstjakten!

 

Vi kan inte ha en välfärd där vårdbolagen få välja bort de sjukaste patienterna. 

Vi kan inte ha en välfärd där privata skolor ger högre betyg för att locka till sig elever. 

Vi kan inte ha en välfärd där personalen på din mormors äldreboende måste tänka mer på nästa kvartalsrapport än på att hon får bästa möjliga omsorg.

  Vi kan helt enkelt inte ha en välfärd som är riggad för riskkapitalbolagen.

 

Tid:          Lördag 29 oktober 2016 kl. 11.00

Plats:       Valsta centrum

 

Frågor?  Ring Kerstin på 076 8051113

Att bygga ett rättvist och hållbart samhälle för alla

 

Många år av borgerlig bostadspolitik har skapat ett samhälle där allt fler saknar bostad, eller lever med dyra och otrygga andrahandskontrakt. Unga människor kan inte flytta hemifrån, och det går ofta inte att flytta till ett nytt jobb eller studier på en annan ort.

Resultatet är otrygghet, ohälsa och ett stagnerande samhälle med ökande klyftor. Bristen på hyresrätter driver upp priserna på bostadsrätter. De som har möjlighet att låna till boende lockas till orimlig skuldsättning och ett liv under ständigt hot om en sprickande bostadsbubbla. Medan köerna till hyresrätter ringlar längre och längre väljer allmännyttiga bostadsföretag att sälja ut sitt bestånd i stället för att satsa på investeringar i klimatsmart, modern nybyggnation.  

Hur byter vi spår till en hållbar och rättvis framtid? Kom och lyssna och diskutera med Nooshi Dadgostar, riksdagsledamot och Vänsterpartiets bostadspolitiska talesperson.

 

 

Tid:          Måndag 17 oktober 2016 kl. 18.30

Plats:       ABF Märsta, Västra Bangatan 39 C (OBS! Ändrad lokal!)

 

 

Här kan du läsa Vänsterpartiets bostadspolitiska motion som lämnades in 4 oktober:

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/bra-bostader-at-alla_H4021736

.

.

Vänsterpartiet och ABF bjuder på barnteater!

Söndag 18 september kommer teatersällskapet Lilla Parken till Tingvalla för att bjuda på sin nya föreställning Charlie och rymdäventyret:

”När föräldrarna bara bråkar så finns det ingen som har tid för Charlie. Charlie har i hemlighet byggt en rymdraket och tillsammans med sin nallebjörn Bobby ger dem sig ut på ett spännande rymdäventyr. Men allt går inte som planerat, motorn går sönder! Lyckan byts till skräck när en rymdvarelse och en satellit knackar på dörren till raketen. En ny vänskap byggs upp och olikheterna blir till likheter. De kanske har olika sätt att se på saker men målet är samma. Tillsammans bygger de upp en vänskap och Charlie och Bobby får lära sig mer om rymden och om allas lika värde. Men ett problem återstår, hur ska Charlie kunna berätta om allt hon lärt sig? Raketen har ju en trasig motor! Okej, vi kan väl säga så mycket att motorn inte blir lagad men tillbaka kommer Charlie med nya erfarenheter!”

Charlie och rymdäventyret

En fartfylld och spännande föreställning med mycket sång och musik om vänskap och människors lika värde. En föreställning om likabehandling och varför det ibland kan kännas som man inte syns

 

Tid: Söndag 18 september kl. 16.00

Plats: Tingvallavägen 9, på innergårdens gräsmatta

 

Alla är hjärtligt välkomna!

.

.

.

1 2 3 10

Arkiv