sida

Omar Al-Askary

Omar är 52 år och bor i Märsta sedan 2002 med min fru och tre barn. På dagarna jobbar jag som patentingenjör. Jag sitter i Vänsterpartiets styrelse och som ersättare i både Utbildning och Arbetsmarknadsnämnden (UAN) och Kommunfullmäktige.

Varför blev du Vänsterpartist?

Jag tycker att problemen och utmaningarna som finns i Sverige och i världen som t.ex., orättvisorna, miljön och extremism kan inte lösas av individer eller den fria marknaden. Hela samhället måste engageras demokratiskt för att hitta lösningar. Därför är jag socialist. Vänsterpartiets värderingar stämmer mycket bra med mina och jobbar aktivt för att förbättra villkoren för den vanliga människan.

Vilka politiska frågor brinner du lite extra för?

Det som stör mig mest är att det sociala och ekonomiska systemet gynnar de som har mer makt och pengar. Har man mer så får man ännu mer. Den vanliga människan är tvungen att arbeta och slita på dagen för att kunna klara sig ekonomiskt och är för utmattad för att ta hand om sin familj eller sig själv på kvällen. Med nuvarande teknik och arbetskraft kan vi faktiskt sänka arbetstiden och ge meningsfulla jobb till alla med bibehållen eller förbättrad livskvalité och lön.

Vad är det bästa med Sigtuna kommun?

Det bästa med Sigtuna kommun är lugnet och naturen. Både Sigtuna och Märsta är vackra, lagom stora, städer som är sköna att bo i eller nära till. Dessutom, har Sigtuna kommun jobbat bra för att göra kommunen barn och ungdomsvänlig genom satsningar i skola kultur och fritid. Låt oss jobba för att bevara detta.

Dela den här sidan:

Kopiera länk