Kommunalt

Vänsterpartiet Märsta-Sigtuna deltar i kampanjen #RäddaLöwet

niklas-lowet

Niklas Andersson (fjärde från vänster i bild) deltog som representant för Vänsterpartiet Märsta-Sigtuna i en aktion och pressträff på Löwenströmska närakuten tisdag 25 oktober.

 

Hälso- och sjukvårdsnämnden i Stockholms läns landsting står i begrepp att besluta om framtiden för närakuterna i länet. Sjutton närakuter föreslås bli tolv. Landstinget räknar därigenom med att frigöra 261 miljoner kronor att använda i den framtida närakutsstrukturen. I det tjänstemannaförslag som nu tas fram finns inte Löwenströmska närakuten med bland de närakuter som föreslås bli kvar. I stället är det tänkt att en ny närakut skall öppnas i Sollentuna för att försörja såväl Sollentuna som Upplands Väsby, Vallentuna och Sigtuna.

Löwenströmska har allt en närakut behöver: röntgen, laboratorium, specialistkompetens, konsultation och närheten till geriatrisk avdelning. Geografiskt ligger Löwenströmska perfekt med närheten till Märsta, Sigtuna, Väsby och den stora arbetsplatsen Arlanda.

Vi behöver en sjukvård för hela länet och allt kan inte ligga i närheten av Stockholm och Solna/Huddinge.

Vi vädjar tillsammans med våra partivänner i Upplands Väsby och Vallentuna till landstingets Hälso- och sjukvårdsnämnd att beakta Löwenströmska som ett alternativ i närakutsutredningen. Löwenströmskas närakut behövs!

 

Facebookgrupp: www.facebook.com/raddalowet/

Namninsamling: http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=10863

Artikel i Vi i Väsby: http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/det-ar-inte-ratt-mot-befolkningen/[email protected]/

 

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk