Debattartiklar

Förhastade beslut av nya styret

Den borgerliga majoritetens förslag om att utöka antalet ledamöter i kommunala nämnder har dragits tillbaka. Det tycker vi är bra. Vänsterpartiet var det enda partiet som aktivt röstade mot förslaget i kommunfullmäktige. Större nämnder skulle bara ha inneburit större utgifter och det är redan nu svårt att fylla alla platser i nämnderna. Att man nu river upp ett beslut som togs i oktober visar att det nya styret har en benägenhet till förhastade och ogenomtänkta beslut.

Ett annat förhastat beslut gäller sommarjobbsgarantin för gymnasieungdomar, där man först tar bort allt för att sen helt plötsligt besluta att elever från årskurs två i gymnasiet ska garanteras sommarjobb. Den kommunala sommarjobbsgarantin är oerhört viktig både för våra ungdomar, som får möjlighet att ta ett första steg ut på arbetsmarknaden och för hela samhället när fler får tillfälle till utvecklande och meningsfull sysselsättning på sommarlovet.

Nu väntar vi bara på att man drar tillbaka beslutet att lägga ner Konsthallen i Märsta också. Det borde först ske efter valet i september så kommunens medborgare får vara med och visa med röstsedeln hur kommunen ska styras och om det är ett vettigt beslut.

Ett annat viktigt område är kommunens bostadsförsörjning. Vi anser att åtminstone två av de tomma husen i Märsta port bör bli hyresrätter även om hyresnivån skulle blir hög, Behovet av hyresrätter i kommunen är stort och tre av husen står fortfarande helt tomma. Det är verkligen skamligt när vi har så många som behöver en bostad i denna kommun.

  • Sofia Mir
  • Niklas Andersson
    Vänsterpartiet Sigtuna kommun

(Publicerad insändare i Sigtunabygden den 21:a februari 2018.)

Dela den här sidan:

Kopiera länk