sida

Marta Aguirre

Marta är 44 och bor tillsammans med sin man och 11-åriga dotter i Ekilla.  Hon har även en vuxen dotter som har flyttat hemifrån. Marta har bott i Märsta sedan 1982. Hon har arbetat med järnväg hela hennes yrkesaktiva liv i olika roller och jobbar nu för MTR pendeln som tågvärd. Marta är just nu ersättare i kommunfullmäktige samt ersättare i landstingsfullmäktige och är även ersättare i tillväxt- och regionnämnden i Landstinget. Marta sitter också i partistyrelsen.

Varför blev du Vänsterpartist?

Det mest grundläggande för mig är jämlikhet. Det ska inte spela någon roll var du är född eller vilka föräldrar du har, alla ska ha samma möjligheter till ett bra liv.
Jag blev politisk aktiv redan som tonåring och då i Ung Vänster och jämlikhet är just frågan som alltid legat som grund för mitt politiska engagemang.

Vilka politiska frågor brinner du lite extra för?

Jag har varit fackligt aktiv de senaste 15 åren och självklart brinner jag lite extra för frågor som rör arbetsrätt. Ibland blir jag lite beklämd hur lite de ansvariga ute i kommunerna vet om hur den svenska modellen ska fungera och vilken roll de har som arbetsgivare.
Jämlikhet och antirasism är två frågor som är stark sammankopplade som jag också brinner för. Vi måste våga lyfta ojämlikheten i samhället som den stora grogrunden för rasism. När människor ser att något är fel i samhället är det oftast lättare att peka ut svagare grupper som de ansvariga snarare än den rådande samhällsordningen. Idag har vi ett samhälle som tillåter att en liten elit kan både bli rikare och plocka ut miljarder från det som är gemensamt ägt.

Vad är det bästa med Sigtuna kommun?

Det är en vacker och historisk bygd som bjuder på närhet till naturen och ligger en stenkast från Stockholm. Kommunen har också en fantastisk mångfald med butiker och restauranger från många av jordens alla hörn.

Dela den här sidan:

Kopiera länk