Partiföreningen

Att bygga ett rättvist och hållbart samhälle för alla

 

Många år av borgerlig bostadspolitik har skapat ett samhälle där allt fler saknar bostad, eller lever med dyra och otrygga andrahandskontrakt. Unga människor kan inte flytta hemifrån, och det går ofta inte att flytta till ett nytt jobb eller studier på en annan ort.

Resultatet är otrygghet, ohälsa och ett stagnerande samhälle med ökande klyftor. Bristen på hyresrätter driver upp priserna på bostadsrätter. De som har möjlighet att låna till boende lockas till orimlig skuldsättning och ett liv under ständigt hot om en sprickande bostadsbubbla. Medan köerna till hyresrätter ringlar längre och längre väljer allmännyttiga bostadsföretag att sälja ut sitt bestånd i stället för att satsa på investeringar i klimatsmart, modern nybyggnation.  

Hur byter vi spår till en hållbar och rättvis framtid? Kom och lyssna och diskutera med Nooshi Dadgostar, riksdagsledamot och Vänsterpartiets bostadspolitiska talesperson.

 

 

Tid:          Måndag 17 oktober 2016 kl. 18.30

Plats:       ABF Märsta, Västra Bangatan 39 C (OBS! Ändrad lokal!)

 

 

Här kan du läsa Vänsterpartiets bostadspolitiska motion som lämnades in 4 oktober:

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/bra-bostader-at-alla_H4021736

.

.

Dela den här sidan:

Kopiera länk