Debattartiklar

Fortfarande tomma spökhus i Märsta port

Vi har nu kommit in i maj 2018 och tre av de nyaste husen i Märsta port står fortfarande helt tomma. Det är över 100 lägenheter som står tomma! Man blir arg varje gång man går förbi dem och påminns om detta slöseri, samtidigt som så många letar efter ett boende. Det är inte alls roligt att ha dessa spökhus i våran kommun.

Jag förstår att det inte finns tillräckligt många personer som vill betala dessa priser som PEAB kräver för dessa bostadsrätter, mellan 1,5 och 2,5 miljoner kronor. Men detta kanske är något som marknaden tycker är bra, att sitta inne med tomma lägenheter? Fast vi behöver dessa bostäder. Vi behöver bostäder till alla som behöver tak över huvudet, alla som vill flytta hemifrån, alla som vill flytta till något mindre eller flytta till något större. Vi har nu över 40 000 som står i SigtunaHems bostadskö.

Vi lever i ett ojämlikt samhälle, där långt ifrån alla har de resurser som krävs för att köpa en bostadsrätt. Många som har möjlighet att köpa ett boende skulle av olika anledningar hellre vilja hyra. Därför behöver vi ett stort bestånd av hyresrätter också. Så om inget händer snart måste det undersökas om kommunen kan tvångsförvalta de tomma lägenheterna så att de kan börja användas för allas bästa.

Så, PEAB, släpp sargen och kom med i matchen.

  • Niklas Andersson
    Vänsterpartiet Sigtuna kommun

(Publicerad insändare på Märsta.nu den 11:e maj 2018.)

Dela den här sidan:

Kopiera länk